۲۶ فروردین ۱۳۹۹، ۱۰:۵۹

بختیاری مطرح کرد؛

کرونا هنرمندان آسیب‌پذیر صنایع دستی را زمین می زند

کرونا هنرمندان آسیب‌پذیر صنایع دستی را زمین می زند

نایب رئیس باشگاه صنایع دستی گفت: در روزهای شیوع کرونا هنرمندان آسیب‌پذیر صنایع دستی وضعیت بدتری نسبت به هنرمندانی دارند که در طبقه متوسط جامعه فعالیت می‌کردند.

خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ: حسین بختیاری نایب رئیس باشگاه صنایع دستی ایران به‌تازگی و به‌بهانه شیوع ویروس کرونا و تبعاتش، با خبرنگار مهر گفتگویی داشته درباره نامه‌ای که از سوی این باشگاه به امضای فعالان حوزه صنایع دستی و فرش دستبافت رسیده که در آن می‌گوید:

ما می‌خواهیم فرش و صنایع دستی را با وحدت رویه‌ای همراه کنیم تا مطالبات هر دو بخش را پیگیری کنیم. الان بیشترین دغدغه ما مشکلات ناشی از شیوع بیماری کرونا و تأثیر آن روی صنایع دستی و فرش است که درصدد رفع آن هستیم. اکنون صادرات صنایع دستی و فرش متوقف شده و فروش داخلی نیز به صفر رسیده است. ما بخش‌های تولید، فروش و صادرات صنایع دستی را داریم که هر کدام به چند بخش تقسیم می‌شوند یک قشر افرادی هستند که شاید تأثیری از این موضوع نگیرند اما بخشی از افراد در حد متوسط هستند که اگر زمان ماندگاری کرونا بیشتر شود دچار آسیب خواهند شد و بخش دیگر و بسیار مهم هم آسیب پذیران این صنعت هستند.

دو حوزه فرش و صنایع دستی به شدت دچار التهاب ناشی از کرونا شده اند و دولت با کمک‌های یک میلیون تومانی به حداقل ۳۰ نفر در هر استان، مسلماً نمی‌تواند حامی آنها شود. متأسفانه یکی از گرفتاری‌ها این است که دولتی‌ها با غیر دولتی‌ها هم فکری نمی‌کنند. اگر بدنه دولتی امکانی هم در اختیار داشته باشد، آن را با همفکری و برنامه ریزی مناسب توزیع نمی‌کند.

دو قشر تولیدکننده داریم؛ یکی افرادی که در کارگاه‌ها کار می‌کردند و دیگری افرادی که انفرادی فعالیت داشتند. تولیدکننده کارگاهی اوضاع بهتری دارد درست است که سفره اش گسترده‌تر است اما وضعیت آنها بهتر از افرادی است که در خانه‌های خود دچار روزمرگی شده بودند و کارشان را روزانه ارائه می‌کردند. مثل کارگری که روز مزد بوده است. باید برای هنرمندان صنایع دستی و فرش بسته‌های حمایتی ویژه ای در نظر گرفته شود. خیلی از این افراد بیمه نبوده اند.

با همت مجمع هنرمندان صنایع دستی بنیاد تعاون و رفاه هنرمندان صنایع دستی و فرش را تشکیل می‌دهیم تا ساختاری حمایتی ایجاد شود. با این صندوق در طول دوران بحران می‌توان از ذخایر آن استفاده کرد. دولت می‌تواند بخشی از آن را بر عهده بگیرد هنرمندان نیز در آن مشارکت کنند و سالانه برنامه‌ریزی شود تا در چنین بحران‌هایی به کمک هنرمندان بیاید. هنرمندان باید بتوانند روی پای خودشان بایستند تجربه نشان داده که اگر وضعیت ما به اینجا رسیده به خاطر سوءعملکرد مدیران بوده است.

این باشگاه زیرنظر کمیسیون ملی یونسکو در ایران، قرار است مسائل حوزه صنایع دستی را در بخش تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد مدیریت کند. اعضای آن نیز بیشتر مدیران تشکل‌های صنایع دستی هستند.

کد خبر 4899546

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha